Post 2 – Procès Vídeoescultura performativa “La Venus de moda”Post 2 – La Venus de moda

anorexia

Frames prèvis de la proposta La Venus de la moda.

6- Adaptació segons els comentaris del company Frederic Melis.

Només es treballarà sobre la figura central de la Venus de Willendorf (Moràvia, República Txeca, circa 28.000 aC.) en fons negre (tant el vídeo com la projecció de durant la performance).

Es projectarà damunt de l’argila blanca la figura de la Venus paleolítica més famosa, en fons negre i de mida humana. El vídeo de projecció contempla tres fusions de cossos de noies anorèxiques:


Després de superposar en el vídeo de projecció aquestes imatges de tres noies amb anorèxia, el vídeo continua projectant la Venus de Willendorf en imatge estàtica, per permetre treballar la performativa d’anar treien capes d’argila. Una acció metàfora de l’anorèxia per esdevenir una cosificació actual del cànon de bellesa imperant en el món de la moda i del cinema.


7- El soroll d’ambient:

Inicialment se sent els batecs d’un cor i es fa visible per primer cop la imatge de la Venus prehistòrica, en iniciar-se les superposicions de les tres noies anorèxiques apareix una música electrònica (a partir del minut 1’12’’). Creieu que una música d¡aquest tipus (electrònica) pot ser massa invasiva i podria influenciar? (la podeu escoltar al minut 00:44”).

M’encantaria poder capturar el soroll que es fa al treballar l’argila blanca i al caure al terra, però malauradament no disposo del sistema de captura d’àudio prou professional i per això s’ha imitat aquest so del xocar del fang blanc en l’edició del vídeo de projecció, concretament en els titulars; en l’aparició del títol i dels crèdits finals.


8- El vídeo de projecció:

La duració del vídeo que es projecta dura més que el presentat, ja que es posarà en pausa el vídeo amb la imatge estàtica de la Venus; això permetrà treballar la performativa amb calma i claredat, per donar importància a l’acció creativa de la creació escultòrica amb il·luminació projectada.

vídeo
Vídeo per projectar damunt durant l’acció “La Venus de moda”.

Leave a Comment